Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Макарові відновлюють пошкоджену під час бойових дій багатоповерхівку

Будинок у Макарові по вулиці Димитрія Ростовського, 62, частину якого довелось демонтувати, поступово відбудовують.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Макарівську селищну раду.

Зазначається, що під час воєнних дій у будинок було влучання боєприпасів. Через це одна секція багатоповерхівки була частково зруйнована. Коли  фахівці обстежили будинок, то винесли вердикт про повний її демонтаж.

Нині ж будинок відновлюють за державною програмою за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

“Наразі у цьому будинку вже закладено третій поверх зруйнованої секції, замінено значну частину вікон та балконних блоків, виконано утеплення технічного поверху. Також будівельники повністю замінили систему водопостачання у підвальному приміщенні”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, будинок утеплюють та оздоблюють його фасад.

Відновлення будинку триває

У планах – ремонт сходових маршів,  заміна поручнів та вхідних дверей в усіх під’їздах. Опісля завершення цих відновлювальних робіт будівельники виконають чистове оздоблення під’їзду.

“Проєктом передбачене облаштування підвального приміщення, яке в подальшому слугуватиме, як тимчасове укриття”, – йдеться у повідомленні.

Будинок не лише ремонтують, а й утеплюють

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють черговий багатоквартирний житловий будинок у Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору