Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

У Бучі створять центр реабілітації дітей з інвалідністю

Для майбутнього Бучанського центру реабілітації дітей з інвалідністю вже обрали локацію: заклад розташується по вулиці Вокзальній.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Бучанської міської ради.

Зазначається, що центр зведуть поруч зі школою №5.

Однак приміщення, яке визначили для майбутнього центру, вимагає  реконструкції. З коштами допомагають зарубіжні благодійники.

“Цільове фінансування залучаємо з міжнародних фондів. Зокрема, до проєкту вже долучилися Всесвітній фонд сиріт з США. У нас в гостях був президент Рон Джонсон та волонтерка Бріджит Хагерті”, – йдеться у повідомленні.

Проєкт підтримали міжнародні фонди

У планах – створити заклад, який працюватиме у трьох напрямках. Один з них –  центр раннього втручання, другий напрямок –  реабілітаційний, а третій включатиме  інклюзивно-ресурсний центр.

“Все в одному приміщенні — для зручності батьків та дітей. Тут працюватимуть дефектологи, реабілітологи, психологи, масажисти тощо. Плануємо залучити значну кількість спеціалістів. Реалізовувати проєкт допомагає БО «Надія і житло для дітей», який вже давно працює у Бучанській громаді”, – наголошують у міськраді.

З надією на майбутнє

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у 2024 році вміст бебі-боксів буде оновлено. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору