Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині відкриють кабінети психологічної підтримки

На базі центрів первинної медико-санітарної допомоги на Київщині планують створити кабінети психологічної підтримки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

За словами заступниці голови КОВА Лесі Карнаух, у Київському обласному центрі ментального здоров’я планують створити навчально-практичний центр для допомоги медикам.

“У центрі відпрацьовуватимуть оргмодель надання психосоціальних послуг в закладах охорони здоров’я. Його створення – спільний проєкт області із ізраїльською неурядовою організацією IsraAID та БО «Відродження громад»”, – йдеться у повідомленні.

Також на Київщині впроваджують проєкт “Ментальне здоров’я: нейромережа Київщини”. Як зауважила Леся Карнаух, це –  частина Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Заступниця голови КОВА розповіла про плани на рік щодо реалізації цього проєкту.

Також вона зауважила, що на Київщині планують відкрити кабінети психологічної підтримки «Дбаю про себе» – їх створять  на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Зокрема, йдеться про те, що у кожній громаді має бути та психолог та психотерапевт.

“Також буде створена інтерактивна мапа з інформацією про надавачів медичних та психосоціальних послуг”, – наголошують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що сімейні лікарі пройшли навчання, спрямоване на збереження ментального здоровʼя пацієнтів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору