Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпені планують капремонт будинків

Графік капремонту двох багатоквартирних будинків в Ірпені затвердять до 25 січня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Проблемні питання капітального ремонту багатоповерхівок  по вулиці Северинівській160 та 162 розглядалися учора під час робочої наради.

Зазначається, що відбулася конструктивна розмова: питання щодо початку капітального ремонту обох будинків обговорили під час зустрічі перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук, перший заступник голови Київської ОВА Микола Бойко та представники Міжнародної організації з міграції (МОМ) і проєктанти.

«Капітальний ремонт будинків по вул. Северинівська, 160 та 162 фінансується Міжнародною організацією з міграції. МОМ самостійно обрала підрядника і він мав розпочати роботи ще на початку листопада 2023 року. Біля багатоквартирного житлового будинку по вул. Северинівська, 162 вже завершено огороджувальні роботи та організовано будівельний майданчик, першочергово тут замінюватимуть вікна та підсилюватимуть пошкоджену частину даху. Втім, по будинку по вул. Северинівська, 160 до капремонту підрядник так і не приступив. До 25 січня цього року разом з КОВА, МОМ та підрядником буде напрацьований актуальний графік капітального ремонту обох будинків», – наголосив  Андрій Кравчук.

А роботи належить зробити багато.

Адже проєктами капремонту передбачено відновлення та підсилення залізобетонних панелей зовнішньої несучої стіни у будинках. А також – заміну та підсилення пошкодженої частини даху, покрівлі та технічного поверху, відновлення козирків. Планується і підсилити та замінити пошкоджені віконні і дверних прорізів.

Належить провести і фасадні роботи з утепленням, електромонтажні роботи з заміни електричного освітлення сходів та тамбурів, замінити опорядження внутрішніх приміщень загального користування.

У планах  – і зовнішні роботи – це відновлення вимощення тротуарів та відновлення газонів, встановлення системи захисту від блискавки.

Графік робіт обіцяють спланувати до 25 січня.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що у Бучі триває відновлення школи бойових мистецтв.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору