Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Литва планує обладнати протирадіаційне сховище в Ірпінському дитячому садку «Рута»

Литва обладнає протирадіаційний притулок у дитячому садку в Ірпені та профінансує будівництво укриттів в школах України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на LRT.

Зазначається, що встановлення укриття в дитячому садку в Ірпені коштуватиме приблизно 500 тисяч євро, половину цієї суми виділять з Фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги.
Реалізувати проєкт планується протягом дев’яти місяців. Укриття встановлять у дитячому садку «Рута» в Ірпені, який відновили за кошти Вільнюса.

На реконструкцію дитячого садка, який відкрився в серпні 2023 року, Литва виділила з програми відновлення України понад 4,9 мільйона євро.

Уряд також ухвалив рішення виділити 500 тисяч євро на програму «Будівництво нових притулків для українських шкіл», яку фінансує Євросоюз та реалізує Центральне агентство управління проєктами.
Згідно з попередньою оцінкою загальна вартість цієї програми становить 15,5 млн євро. Очікують, що її реалізація займе півтора року.

«Таким чином, Литва продовжує свою участь у відновленні України, задовольняючи потреби сектору освіти», – сказала канцлер уряду Гедре Бальчітіте.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Мощуні відкрили Пункт здоров’я.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору