Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині у військкоматі провели обшуки в справі про ухилянтів

На Київщині двом чоловікам та жінці повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаних осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Зазначається, що зловмисники розробили механізм фальсифікації документів, що засвідчували нібито наявність у чоловіків тяжких захворювань. Вони отримували неправдиві висновки про непридатність до військової служби та оформлювали фіктивні групи інвалідності у медичних установах міста Києва.

Фальшиві діагнози надавали підстави для визнання цих чоловіків тимчасово непридатними для військової служби, усуваючи таким чином їм перешкоди для перетину державного кордону України. Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від 5 до 8 тис. доларів США з особи.

У межах слідства правоохоронці провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів, а також у медичних установах міста Києва та територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Київської області. Наразі встановлюється причетність співробітників медичних установ міста Києва та військовослужбовців до сприяння у реалізації протиправної схеми.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі запрацював консультативний пункт, у якому жителі громади можуть одержати правову допомогу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору