Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У січні у Михайлівці-Рубежівці відкриють гуртожиток для сімей, що втратили житло через війну

У Михайлівці-Рубежівці планують відкрити гуртожиток, який стане оселею для 19 сімей, що втратили своє житло внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис заступника міського голови Ірпеня Андрія Кравчука.

Зазначається, що спільними зусиллями Ірпінської міської ради та БФ “Житло для ВПО” вдалося покращити ситуацію з подачею електроенергії, прокладено нову лінію електропостачання та збільшено її потужність. А наразі тут активно тривають роботи по підключенню зовнішнього та внутрішнього газопостачання, роботи по монтажу котлів.

«За результатами плідної співпраці Ірпінської міської ради з Благодійним фондом “Житло для ВПО”, занедбана споруда у селі Михайлівка-Рубежівка Ірпінської міської територіальної громади перетворилась на Центр соціалізації для ВПО», – сказав Андрій Кравчук.

За його словами, це сучасний гуртожиток, з комфортними 19 смарт-квартирами, розрахованими на 19 сімей. Квартири обладнані звукоізоляцією, власними кухнями та ванними кімнатами. Також у гуртожитку є окремий коворкінг простір, ігрові кімнати для дітей та комори для зберігання речей.

Вже найближчим часом роботи з підключення газопостачання будуть завершені, а родини зможуть отримати своє житло.

Відкриття гуртожитку заплановано на кінець січня.

Донором проєкту стала польська компанія “Dom Development”.

Нові сучасні квартири для ВПО.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Ірпені відкрили скульптуру “Простір медитації для монаха”, яку створив японець Йошио Ягі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору