Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Простір медитації для монаха” з’явився в Ірпені

В Ірпені відкрили скульптуру “Простір медитації для монаха”, яку створив японець Йошио Ягі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Ірпінської міської ради.

Зазначається, що митець Йошио Ягі створив скульптуру на Канівському міжнародному скульптурному симпозіумі. Він зауважує,  що його скульптура уособлює шлях ченця, який підіймається сходами по скелі до келії відлюдника.

“Шлях монаха тернистий, як і у нашої відбудови, цеглинка до цеглинки ми збираємо нині нашу громаду. Символічною є й локація для встановлення скульптури. Руїни Будинку культури – одне з найвідвідуваніших місць в Ірпені серед різноманітних політиків, делегацій та благодійників. І це не випадковість — ворог намагається вбити не просто українців, а нашу ідею та національну ідентичність, нашу культуру, мову — ознаки вільного народу”, йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Ірпеня Олександра Маркушина,  поки що Будинок культури у місті не помітили благодійники.

“Проте я сподіваюсь, що скульптура Йошио Ягі, зокрема, зможе привернути більше уваги світу до відбудови культурного життя Ірпінської громади”, – наголошує посадовець.

Відтепер Ірпінь став другим містом після Львова, простір якого наповнюється сучасним мистецтвом завдяки об’єднанню “ЧервонеЧорне”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що маленька волонтерка з Бучі зібрала понад 50 тисяч грн для ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору