Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Немає інформації, хто був на борту збитого російського Іл-76

Наразі Україна не має достовірної та вичерпної інформації щодо того, хто саме та в якій кількості був на борту збитого російського літака.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Головне управління розвідки.

Зазначається, що сьогодні, 24 січня,  мав відбутися обмін полоненими, однак він не відбувся.

“За твердженням російської сторони це сталося внаслідок збиття російського літака Іл-76, який буцімто перевозив українських полонених. Наразі Україна не володіє достовірною та вичерпною інформацією з приводу того, хто саме перебував на борту літака та в якій кількості”, – йдеться у повідомленні.

ГУР звертає увагу на те, що Україна, зі свого боку, виконала всі домовленості для належної підготовки обміну полоненими.

“Російських полонених військовослужбовців було вчасно доставлено на обумовлене місце для обміну, де вони перебували у безпеці. Безпеку ж наших Захисників, згідно домовленостей, повинна була забезпечити російська сторона. Водночас, українську сторону не було поставлено до відома про необхідність забезпечення безпеки повітряного простору в районі міста Бєлгород у визначений період часу, як неодноразово робилось в минулому”, – зауважують у ГУР.

Також розповідають, що Україна не була проінформована про кількість транспортних засобів, маршрути та форми доставки полонених. І наголошують, що полонених доставляють різними видами транспорту –  авіаційним,  залізничним та автомобільним.

У ГУР зауважують, що це може свідчити про навмисні дії росіі, спрямовані на створення загрози життю та безпеки полонених.

“Посадка транспортного літака в 30-кілометровій зоні ведення бойових дій не може бути безпечною і в будь-якому разі має обговорюватися обома сторонами, адже в іншому випадку це наражає на небезпеку весь процес обміну. Виходячи з цього, мова може йти про сплановані та навмисні дії рф з метою дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки нашої держави”, – підкреслили у ГУР.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Україна планує заборонити транспортне сполучення з рф на 50 років.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Ілюстрація з сайту Арміяінформ

Нагору