Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Відбудова Київщини: відкрито 90 кримінальних проваджень

Торік правоохоронці Київщини розслідували 90 кримінальних проваджень, відкритих за фактами заволодіння бюджетними коштами під час відбудови області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що за фактами різноманітних зловживань, виявлених під час відновлення зруйнованого внаслідок агресії рф розслідувалися 43 провадження. До о суду вже скеровано 10 кримінальних проваджень.

За словами голови КОВА Руслана Кравченка, загальна сума збитків склала  понад 1,188 млн грн. Вже відшкодовані добровільно 437 тис. грн.

«Всі процеси відбудови на Київщині мають бути прозорими та підзвітними. Разом з правоохоронними органами постійно комунікуємо та оперативно реагуємо на кожен факт щодо можливого зловживання. Активно співпрацюємо в рамках діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність», – зауважив Руслан Кравченко.

Також правоохоронці проводять детальний аналіз  звернень Київської ОВА, окрім того, аналізують інформацію, оприлюднену в медіа.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителі будинку на вулиці Северинівська 105-Н в Ірпені масово скаржаться на затягування відбудови.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору