Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Київщина – найпопулярніша для обміну житлових сертифікатів на нові помешкання

За програмою єВідновлення уже 500 родин обміняли житлові сертифікати на нові домівки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Мінцифру.

Зазначається, що українці подали понад 9 тисяч заяв про отримання компенсації за нерухоме майно, зруйноване під час бойових дій. А житлові сертифікати в Дії на  загальну суму 4,5 млрд гривень.вже отримали понад 2,5 тисячі родин.

За надані кошти 75% постраждалих купували квартири, а інші обзавелися приватними будинками. У середньому вартість реалізованого сертифіката склала  2,2 млн грн.

До речі, першою в Україні сертифікат обміняла родина з Гостомеля,  уклавши договір купівлі-продажу будинку в Бучі за сертифікатом єВідновлення.

Загалом Київщина  посідає перше місце серед областей, де українці купували житло найчастіше. Навіть столиця – лише на другому місці.

Далі йдуть Харківська, Чернігівська та Миколаївська області.

“Попри спроби ворога забрати мирне життя, ми спрощуємо відбудову, щоб українські сімʼї швидше поверталися додому. Українці вже обміняли 500 житлових сертифікатів на новий будинок. Сотні родин, які втратили свій дім через російську агресію, повернуться додому”, – йдеться у повідомленні.

Мінцифра закликає усіх, чий дім було знищено внаслідок російської агресії, подавати заяву через Дію. І запевняє, що таким чином можна відбудувати оселю зручно, прозоро та уникнувши зайвої бюрократії.

“Послугу компенсації за знищене майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS»”, – наголошують у Міністерстві.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителі будинку на вулиці Северинівська 105-Н в Ірпені масово скаржаться на затягування відбудови.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору