Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Дрон “Оркододав” передала військовим Ірпінська громада

DJI MATRICE 30T –  коптер, про який просили військові, передано  особисто пілоту БПЛа для 72 ОМБр.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал міського голови Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що цей коптер потужніший, краще переносить зміну температур, а ще  добре працює в умовах різних температур – від -20° до +50° C.

“Та найцінніше — попри невелику вагу, він втричі потужніший за попередні моделі і здатний нести одразу три бойових комплекти вагою до 6 кілограмів. Значить — 30T втричі ефективніше очищатиме нашу землю від ворога”, – йдеться у повідомленні.

Оператор дрона нагадав, що це не перший дрон, який їде на фронт від громади Ірпеня. Та якщо попередній можна порівняти з горобчиком, то цей – із соколом, зауважив захисник.

Також він розповів, що військові дають імена дронам, які отримують. Зокрема, попередній – Мавік – отримав назву “Ірпінь”. А цей назвали “Оркододавом”. Він уже поїхав до наших захисників.

“Низький уклін нашим мужнім захисникам і захисницям за те, що даєте можливість працювати, допомагати та бережете наші міста. Окрема подяка за прапор, який подарували Ірпеню бійці 72-ки. Обов’язково передам його до нашого історико-краєзнавчого музею” – розповів міський голова.

ДО РЕЧІ. Ірпінська міська рада виділяє на підтримку військових 5 млн грн – за ці гроші закуплять дрони.

“Відповідне рішення про технічний перерозподіл бюджету підтримали члени виконкому ІМР.
Як зазначив міський голова Олександр Маркушин, поки що не відомо скільки яких дронів купуватимуть. Утім планують закупити старлінки, Mavic 3Т, FPV-дрони з тепловізорами і без, а також окопні РЕБи”, – повідомляє Ірпінська міська рада.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Бучанська громада передала нашим захисникам буржуйки та утеплювач.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору