Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Забув про квартиру: суддя одного з райсудів Київщини не задекларував майно на понад 4,6 млн грн

ВАКС визнав винуватим суддю райсуду Київщини в умисному внесенні свідомо неправдивих відомостей до декларації, але його звільнили від покарання, адже закінчились строки давності. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Зазначається, що у щорічній декларації за 2020 рік суддя не вказав квартиру в столиці за понад 4,6 млн грн та два паркомісця загальною вартістю майже 430 тис. грн, які перебували у користуванні судді та членів його родини.

«За вироком суду суддю визнано винуватим за ч. 1 ст. 366-2 КК України і призначено покарання – штраф у розмірі 44,2 тис. грн. Разом з тим, на підставі ст. 49, ч. 5 ст. 74 КК України суд ухвалив звільнити указаного суддю від покарання у звʼязку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності», — йдеться в дописі.

Відомо, що у 2022 році суди першої та апеляційної інстанції визнали необґрунтованими активи цього судді на суму 3,6 млн грн. Тоді суд встановив, що він отримав у власність квартиру в столиці площею 142 м² через третіх осіб.

«Під час аналізу майнового стану та його доходів з’ясовано, що грошові кошти для придбання цього активу не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді», — пояснили в Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

Зауважимо, вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що вперше з 2007 року за бюджетні кошти в Макарові придбали квартиру для лікаря.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору