Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

З російського полону повернулися ще сто українських захисників

Під час 51-го обміну полоненими Україна повернула додому ще 100 наших воїнів з полону рф. Найстаршому з них 62 роки, а наймолодшому – 20.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з полоненими.

Зазначається, що з часу повномасштабного вторгнення рф в Україну з російського полону вже визволено 3135 українських Захисників та Захисниць.

На рідній землі

Цього разу серед звільненихних військовослужбовців –  49  нацгвардійців, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, з них 11 тероборонців.

“Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці «Азовсталі»), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках. Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на «Азовсталі», рідних братів Миколу та Романа, – йдеться у повідомленні.

Повернення додому

Після російських застінків наші захисники мають і проблеми зі здоров’ям. Так, щонайменше 28 звільнених – з пораненнями або серйозними хворобами.

“Хлопці отримають всю необхідну допомогу. Ми подбаємо про їхню реабілітацію та одужання”, – пообіцяв очільник МВС Ігор Клименко.

“Наші воїни вперше за тривалий термін здійснили телефонні дзвінки до своїх рідних, які із приємним здивуванням та емоційністю сприйняли новину, що їхні захисники вже в Україні.
Попереду – відновлення документів, банківських карток та реабілітація”, – деталізував омбудсмен Дмитро Лубінець.

Врятовані з російського полону

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 31 січня відбувся 50-й за ліком обмін полоненими періоду російського вторгнення в Україну. Тоді додому повернулися 207 українських захисників.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору