Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На Київщині відновили майже 17 тисяч об’єктів

У межах програми єВідновлення вже сформовано понад 800 сертифікатів на понад 2,5 млрд грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що виконкоми прийняли понад 9 тис. позитивних рішень про підтримку тих, хто потребує відновлення житла на понад 1,5 млрд грн.

Загалом люди подали понад 3 тисячі заявок про надання сертифікатів на купівлю житла, а також на  отримання коштів на будівництво. Вже сформовані понад 800 сертифікатів на суму більше 2,5 млрд грн. Таким чином, у Київській області вже відновили майже 17 тис. об’єктів.

«Одним із дієвих механізмів відбудови є урядова програма єВідновлення. Починаючи з травня 2023 року в рамках першого етапу компенсації на поточний та капітальний ремонт до 500 тис. грн. загалом подано понад 13,6 тис заявок», – повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Також він розповів про  облаштування укриттів в школах та дитсадках, зазначивши, що нині через відсутність сховищ у 3% шкіл організоване дистанційне навчання.

Однак до кінця року ситуацію планують виправити.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що родина з Блиставиці, будинок якої було зруйновано в перші дні окупації Київщини, отримала нове житло за програмою “єВідновлення”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору