Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ірпінь очищують від незаконної російськомовної реклами

Ірпінське КП «Управління благоустрою міста» очищує фасади будівель від носіїв зовнішньої реклами, яка була встановлена незаконно.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Ірпінської міської ради.

Зазначається, що сьогодні, 13 лютого спеціалісти ірпінського КП “Управління благоустрою міста” демонтували 13 одиниць зовнішньої реклами на вулицях Джерельній, Університетській, Садовій та Українській.

Фахівці відзначають відразу два порушення:  всі демонтовані банери були не лише встановлені без відповідних дозволів, а й російськомовними. А це –  порушення ст.32 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст.6 Закону України «Про рекламу», у яких ідеться про те, що мовою реклами в Україні є державна мова.

«Усі підприємці мають змогу оформити дозволи на встановлення обʼєктів зовнішньої реклами належним чином у відділі архітектури та містобудування Ірпінської міської ради. Дозвіл надається безкоштовно», – кажуть у  КП «Управління благоустрою міста» Ірпінської міськради.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що цьогоріч на Київщині планують провести оцифрування культурної спадщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору