Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Окупант влаштував катівню у морозилці

Правоохоронці Київської області повідомили про підозру військовослужбовцю рф, який влаштував катівню у Гостомелі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що окупант утримував мирних громадян громадян на території аеропорту “Гостомель” і жорстоко знущався з цивільних полонених.

“Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з 8 по 17 березня 2022 року військовослужбовець спільно зі своїми поплічниками утримував людей у непрацюючій морозильній камері колишньої їдальні ДП “Антонов”, – йдеться у повідомленні.

Під час допитів окупанти били полонених по життєво важливих органах, позбавляли повітря, пропускали по тілу електричний струм, погрожували вбивством, завдавали інших нещадних катувань.

Таким чином військові рф хотіли отримати від полонених  відомості щодо військово-політичного керівництва України, а також щодо наших захисників.

Викрили та задокументували безчинство окупанта слідчі слідчого управління поліції Київщини за оперативного супроводження кримінальної поліції АР Крим та м. Севастополя під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Потерпілий від рашистських тортур Юрій згадує: “Нас привезли у ліс та кинули в яму, де вже були вбиті хлопці. Згодом привели інших двох чоловіків, яких розстріляли у нас на очах та кинули на нас зверху. Ми укривалися тілами, тому що було дуже холодно. Далі російські військовослужбовці перевезли нас до приміщення морозильної камери, де розпочала допит ФСБ. Жінки були теж. Через стінку ми їх чули. Вночі над ними знущалися, вони кричали. А одна із жінок була хвора на онкологію, ми чули як вона це неодноразово казала, що їй потрібні ліки. Окупанти не давали їй ніяких медикаментів, вона плакала від болю”.

Як зауважили у Національній поліції України, за фактом порушення законів та звичаїв війни вчинене за попередньою змовою групою осіб, слідчі поліції Київщини повідомили про підозру 47-річному військовому рф.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліція Київщини закликає жителів БІГ-регіону взяти участь у зборі інформації про вчинення військових злочинів російськими військами на території області.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору