Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У БІГ-регіоні зʼявилося понад 50 котеджних містечок

На сьогодні у БІГ-регіоні є 584 котеджних містечка у 64 населених пунктах, що становить на 51 містечко більше у порівнянні з початком 2023 року.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на портал заміської нерухомості Zagorodna.com.

Зазначається, що протягом минулого року зростання становило 9,57%. Перші місця за кількістю нових проєктів на Бучанщині розділили відповідно Ірпінь, Буча та Петропавлівська Борщагівка.

Основним типом нерухомості у котеджних містечках Бучанщини є таунхауси, частка яких складає 44,6% від усіх типів нерухомості. Популярні також дуплекси та котеджі.

Наразі у районі є 107 заморожених будівництв проти 92 у січні. Частка заморожених містечок складає 18,3%. Це є підтвердженням того, як військові дії негативно впливають на будівництво заміської нерухомості.

Сьогодні в районі повністю продано всі домоволодіння у 247 котеджних селищах. Частка проданих містечок дорівнює 42,3%.

Відповідно, попит у котеджних містечках Бучанського району знизився на 70-100% від початку війни, але він поступово відновлюється і залежить від ситуації з обстрілами. Попит мають готові недорогі таунхауси з ремонтом. Серед покупців, що цікавляться такою нерухомістю, 40% складають кияни, 60% – переселенці.Люди не поспішають вкладати в нерухомість у такий тривожний час, хоча кошти мають. Можна говорити про великий відкладений попит. Зростання вартості будівельних матеріалів, логістичні проблеми, брак будівельних кадрів, курс долара не можуть не вплинути на зростання цін.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі нараховано компенсацію за 978 заявами за програмою «єВідновлення».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору