Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бучі встановили три пам’ятні дошки загиблим героям

На будинках у Бучі, де проживали земляки-захисники Владислав Черняков, Василь Курбет та Богдан Тромса, встановили меморіальні дошки.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що їх памʼятатимуть вічно. Бо пам’ять про Героїв завжди жива.

Владислав Черняков був волонтером та активним громадянином. У грудні 2022 року був поранений неподалік Авдіївки. Він не пережив цього поранення. Через три дні помер від отриманих травм у Дніпрі. У нього залишилася мама та рідні.

Василь Курбет у перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну пішов добровольцем. Загинув у жовтні 2022 року на Донецькому напрямку. У нього залишилися мати, син та сестра.

Богдан Тромса загинув під час бойових діях під Горлівкою на Донеччині. Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (посмертно). Старшому солдату Богдану Тромсі було лише 24 роки. У нього залишилася мама та бабуся.

“Вічна слава і шана Героям. Памʼятаємо ваш подвиг. І передамо памʼять про вас наступним поколінням, аби вони знали своїх Героїв”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що ім’я українського документаліста та фотографа Макса Левіна присвоїли Бородянській дитячій школі мистецтв.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору