Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Базова військова підготовка: в Ірпінській громаді – перший випуск

Перший курс підготовки громадян до Національного спротиву фінішував у Ірпінській громаді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КП “Муніципальна варта” Ірпінської міської ради.

Зазначається, що слухачами безоплатного курсу Базової військової підготовки громадян України до національного спротиву стали небайдужі жителі громади.

Курс, який тривав 100 навчальних годин, розпочався торік у жовтні. Навчальна програма містила широкий спектр тем із загально-військової тактичної підготовки.

“На останньому занятті курсу учасники вивчали такі теми: підготовка з радіаційного, хімічного, біологічного захисту; виживання в бойових умовах; статути Збройних Сил України. Наприкінці заняття громадяни пройшли перевірку засвоєного матеріалу у вигляді здачі підсумкового тестування за всіма пройденими навчальними предметами”, – йдеться у повідомленні.

Кілька десятків курсантів, які повністю пройшли курс і здали підсумкове тестування, отримають сертифікати про проходження курсу.

У Муніципальній варті зауважують, що проведення таких курсів планується й надалі в Ірпінській громаді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що нині в Україні проживає теоретично понад 11 млн чоловіків, які підлягають мобілізації.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору