Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Обмін полоненими: обережно – аферисти вигадали нову схему

Шахраї зламують акаунти державних інституцій і пропонують за гроші “включити” військовополонених у списки на обмін.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

Зазначається, що нещодавно зловмисники зламали акаунти співробітників Офісу Омбудсмана, і нібито від імені працівників Офісу надсилали досить дивні листи – просять позичити певну суму грошей громадянам, з якими відбувалося спілкування щодо їхніх звернень до Секретаріату Омбудсмана.

“Зловмисники звертаються до родин військовополонених, пропонуючи за грошову винагороду “включити” їхніх рідних до списків на обмін або “прискорити” процес обміну конкретного військовослужбовця. Для цього вони навіть зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах”, – йдеться у повідомленні

Також Дмитро Лубінець звертає увагу, що співробітники Офісу Омбудсмана сумлінно виконують свої посадові обов’язки в умовах воєнного стану та ніколи не висловлювали до заявників будь-яких прохань, зокрема й щодо грошей.

“Застерігаю шахраїв від подібного роду дій! За це передбачене покарання відповідно до законодавства України!”, – наголосив Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Звертаючись до рідних військовополонених, він попросив їх бути обережними і не забувати, що зловмисники можуть вигадувати нові способи нажитися на людській біді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що цифрові волонтери BRAMA  допомагають очистити український інформаційний простір від російських пропагандистів,  інтернет-шахраїв та наркоторговців.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що рік і десять місяців довелося провести у російських застінках  нашому земляку Володимиру Решетнікову зі Здвижівки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Ілюстрація з відкритих джерел 

Нагору