Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Повідомлення про підозру: житель Ірпеня підтримував агресію рф

Трьом жителям Київщини, які підтримували та виправдовували збройну агресію рф повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал прокуратури Київської області.

Під час слідства було з’ясовано, що двоє жителів Броварів та житель Ірпеня з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну почали активно  публікувати на власних сторінках в одній із заборонених російських соцмереж контент, у якому  підтримували та популяризували дій країни-загарбниці.

“Поширені шляхом репостів публікації стосувались схвалення «спецоперації» та політики окупантів. В них висловлювалась прихильність державі-агресору, її рішенням та діям щодо війни в Україні”, йдеться у повідомленні.

Також у прокуратурі розповідають, що один з підозрюваних виправдовував дії окупантів, стверджував що частина окупованих територій належить росії – це він говорив у приватній розмові зі знайомим.

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування та оперативний супровід – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що цифрові волонтери BRAMA  допомагають очистити український інформаційний простір від російських пропагандистів,  інтернет-шахраїв та наркоторговців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору