Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

“єВідновлення”: компенсацію отримали 3100 жителів Ірпінської громади

За  програмою “єВідновлення” 3100 власників пошкодженого житла Ірпінської громади отримали компенсації на загальну суму 390,1 млн.грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука.

Зазначається, що  за державною програмою “єВідновлення” для відбудови Ірпінської громади залучено понад 1 млрд 427 млн гривень.

“Станом на 26 лютого 2024 року надійшло 4467 заяв на компенсацію за частково пошкоджене житло та 1111 заяв на компенсацію за повністю знищене житло шляхом видачі житлового сертифікату”, – йдеться у повідомленні.

Комісія сформувала 307 житлових сертифікатів Ірпінській громаді, які можна використати на придбання нового житла взамін повністю зруйнованого. Загальна сума коштів таких сертифікатів – 1 млрд. 37 млн. грн.

ДОВІДКА. Щоб отримати компенсацію за програмою “єВідновлення”, потрібно подати заяву у застосунку “Дія”. Якщо людина, яка потребує такої підтримки, не має технічної можливості встановити “Дію” – є інший спосіб подання заяви;  можна звернутися до фахівців ЦНАПу, що  за адресою: Ірпінь, вул. Шевченка, 2а,

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині за програмою єВідновлення погоджено 50 заявок на компенсації.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору