Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

П’яні за кермом: пропонували хабарі поліцейським

Два дні поспіль у Бучанському районі патрульні фіксують випадки, коли за нетверезе водіння авто пропонували правоохоронцям пропонували “розійтися полюбовно”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на патрульну поліцію Київщини.

Зазначається, що перший випадок стався у Петропавлівській Борщагівці у суботу, приблизно о 21-й годині. Тоді патрульні звернули увагу на помітили автівку Chery Amulet, водій якої порушував правила дорожнього руху, а машину припаркував на місці для людей з інвалідністю. При цьому документів, що дозволяють паркування на спеціальних місцях, ні у водія, ні  у пасажира не було.

Також патрульні помітили, що водій нетверезий.

“Поліцейські запропонували водієві пройти огляд на стан сп‘яніння, але чоловік відмовився. Під час складання адмінматеріалів до патрульних звернувся пасажир та запропонував поліцейським хабаря, аби водій уникнув відповідальності. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність за такі дії, але він наполягав на своєму”, – йдеться у повідомленні.

Другий випадок, у якому фігурував водій автомобіля Ford Focus, зафіксовано учора, 25 лютого, приблизно о другій годині у Софіївській Борщагівці.

“Під час спілкування з водієм поліцейські помітили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти огляд чоловік відмовився, натомість запропонував патрульним хабаря. Водій не реагував на попередження інспекторів про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди”, – розповідають патрульні.

І зауважують, що в обох випадках вони склали на водіїв адміністративні матеріали та викликали слідчих, яким і передали громадян, котрі пропонували правоохоронцям неправомірну вигоду.

Тепер слідчо-оперативній групі належить встановити всі обставини цих подій та кваліфікувати дії щедрих чоловіків.

“За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди чоловікам загрожує відповідальність за ст. 369 ККУ”, – кажуть поліцейські.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що за підтримання публічного обвинувачення Фастівською окружною прокуратурою 37 – річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві співмешканки на ґрунті ревнощів. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору