Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Як у Бородянці рятувальники холодним душем зупиняти жінку від паління трави

У Бородянці рятувальникам довелося холодним душем зупиняти літню жінку, яка палила траву і не реагувала на їхні зауваження.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на ДСНС Київщини.

Зазначається, що бабуся знищила й сусідські копиці. До палійки рятувальники тричі вже виїжджали та вмовляли стареньку припинити палити сухостій. Але жінка не чула зауважень. Довелося вдатися до радикальних дій – холодний душ та штраф.

Тричі за добу рятувальники Бучанського району виїжджали в Бородянку на вулицю Травневу. Відомо, що під час першого виїзду рятувальники побачили бабусю, яка продовжувала загрібати траву, не звертаючи на них уваги. Горіло поле, згоріли дві копиці сіна, а пожежі все не припинялися.

«Вдруге пожежну машину знов зустрічала таж сама бабуся. І знов — пожежа. Вигоріли дві сусідські копиці. Третю ж копицю, господарка охороняла від палійки, сидячі на ній», — йдеться у дописі.

Інспектор переконав стареньку піти додому, але на третій раз вже горіло фермерське поле, тому палійку трави довелось відганяти брандспойтом і погрозами штрафу.

«Перший день весни, активізувались палії сухої трави. Наслідки – десятки виїздів для рятувальників», — резюмували в ДСНС.

Бабуся-палійка з Бородянки

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Росія знищила понад 900 обʼєктів культурної спадщини в Україні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору