Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київщина разом з Південною Кореєю розпочали розробку Транспортної моделі регіону

Цього тижня Київщина спільно з південнокорейськими інвесторами розпочали розробку Транспортної моделі регіону.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис начальника КОВА Руслана Кравченка.

Зазначається, що більше чотирьох місяців тому в Києві під час спільного форуму України та Республіки Корея Київщина домовилася з південнокорейськими інвесторами про їхню допомогу в удосконаленні транспортної інфраструктури Київщини.

Вже цього тижня на Київщині приймали делегацію з Південної Кореї для напрацювання конкретних кроків з реалізації проєкту.

Транспортна модель Київської області дозволить:
• проаналізувати стан пошкодження транспортної інфраструктури Київщини,
• розробити бачення та стратегію її відновлення,
• розробити комплексні плани просторового розвитку,
• оптимізувати транспортні потоки.

«Завдяки нашим партнерам зробимо транспортну інфраструктуру Київщини сучасною, комфортною, безпечною та економічно привабливою. Свої пропозиції максимально оперативно готові надавати райони та громади області, адже саме на місцях розуміють, що вкрай потрібно пристоличному регіону», – йдеться у дописі.

Голова південнокорейської делегації Лі Ми-Хіук розповів, що вражений побаченим на Київщині і здатністю навіть в умовах війни відбудовувати країну та будувати плани на майбутнє.

«Підтримка на всіх етапах – це те, що пообіцяли наші партнери. Вже до кінця року, крім напрацьованої моделі, наші партнери розроблять та запропонують низку життєздатних проєктів з удосконалення транспортної інфраструктури. Допоможуть і в залученні приватних інвестицій для їх реалізації. Сучасна та розгалужена транспортна інфраструктура – це те, що потрібно мешканцям Київщини. І йдеться не лише про комфорт, а і про безпеку», – розповів голова КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Росія знищила понад 900 обʼєктів культурної спадщини в Україні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору