Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Гостомелі під час демонтажу будинку знайшли снаряд

Небезпечну знахідку було виявлено під час демонтажу будинку у Гостомелі за адресою вул. Свято-Покровська буд.101.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську СВА.

Зазначається, що тільки-но було знайдено снаряд, інспектори КП «Муніципальна варта» оперативно викликали спеціалістів ДСНС, аби ті   утилізували боєприпас.

Гостомельська СВА закликає усіх жителів громади, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів звертатися до фахівців.

КОРИСНІ КОНТАКТИ (Гостомельська громада): 

  • «гаряча лінія» КП «Муніципальна варта»: (096)184 4221;
  •  ДСНС: 101.

Побачивши боєприпас, потрібно повідомити фахівцям

 Також  КП ” Муніципальна варта” Ірпінської міської ради звертає увагу, що, попри те, що бойові дії на території Бучанщини закінчились майже два роки тому, з приходом весни з-під землі знову «вилазять» снаряди та міни. І  в саперів служби розмінування Муніципальної варти збільшилась кількість виїздів на обстеження та розмінування вибухонебезпечних предметів.

“Адже розтанув сніг, земля підсохла і розпочалися різноманітні сільськогосподарські, будівельні та ремонтні роботи, толоки, і люди знаходять досі не виявлені загрози. Далеко не всі випущені боєприпасів спрацьовують і вибухають при ударі – нерідко вони залишаються в бойовому стані багато років, представляючи загрозу для мирного населення. Але вибух може статися в будь-який момент від дотику чи коливання, або й навіть саме по собі, тож не треба їх рухати, переміщати, та ні в якому разі не розбирати. Ви допомагаєте тим, що повідомляєте про вибухонебезпечні предмети. Решту мають робити сапери”, – йдеться у повідомленні.

КОРИСНІ КОНТАКТИ (Ірпінська громада):

  • цілодобова «гаряча лінія» Муніципальної варти: (073) 070-05-57; (068) 379-92-27; (045 97) 60-400
  • також за цими телефонами доступні месенджери Viber, Telegram, WhatsApp, Signal. Лінія працює для Ірпеня, Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців та Діброви.

Небезпечна знахідка

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що повномасштабне вторгнення завдало довкіллю Києву та області збитків на суму 135 мільярдів 124 мільйони гривень за два роки вторгнення рф.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору