Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Німецькі друзі передали Макарівській громаді комунальну техніку

У  Макарові побували з візитом представники німецького міста-побратима Вандліц.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Зазначається, що 24 травня виповнюється два роки з того часу, як було підписано Угоду про стратегічне партнерство між громадами Макарова (Україна) та Вандліц (Німеччина).

“Вперше мер Вандліца Oliver Borchert відвідав Макарів у червні 2022 року та побачив страшні наслідки збройної агресії рф, яких зазнало наше містечко. З того часу ми відчуваємо постійну підтримку і допомогу збоку наших партнерів. Протягом двох років Вандліц передав Макарову сміттєвоз, два пожежні автомобілі та мікроавтобус, генератори, металопрофіль для перекриття дахів комунальних будівель тощо. Двадцять наших дітей спортсменів провели тиждень у Вандліці разом зі своїми німецькими однолітками”, – йдеться у повідомленні.

Нова техніка для Макарівської громади

Під час нинішнього візиту німецькі друзі передали Макарівській громаді низку транспортних і технічних засобів. Це автомобіль з бортовою платформою Citroen Jumper L4 та MAN з маніпуляторною установкою, універсальний навантажувач, причіпи. А також – генератори, електроінструменти, бензопили, бетонорізи, і це ще не увесь перелік подарунків.

“Під час візиту гості віддали шану загиблим героям, відвідали виставку прапорів «Знамена нашої незламності», також побували в пожежній частині, Макарівській амбулаторії та на власні очі побачили, як триває відбудова багатоквартирних житлових будинків”, – зауважив Вадим Токар.

Макарівщина відбудовується

Також він розповів, що у межах візиту відбулося кілька робочих нарад, під час яких ішлося про розв’язання проблеми поводження з відходами.

Представники Вандліца розповіли про досвід міста з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, та про те, як вони вибудовували систему поводження з ТПВ.

“Наше місто-побратим Вандліц вже два роки поспіль є надійною опорою та підтримкою для нашого містечка і ми їм безмежно за це вдячні! Сподіваємось, настане час і ми зможемо розвивати співпрацю в сфері обміну освітнім, культурним, спортивним досвідом, а не лише отримувати благодійну допомогу”, – поділився очільник Макарівської громади.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київщина спільно з південнокорейськими інвесторами розпочали розробку Транспортної моделі регіону.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору