Коломия До сайту

На Київщині відбудували ще один міст зруйнований окупантами

На Київщині відбудували міст через річку Жерева, який на початку повномасштабного вторгнення зруйнували росіяни.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на допис голови Державного агентства відновлення інфраструктури Мустафи Найєма. 

Відновлений міст через річку Жерева розташований на автомобільній дорозі територіального значення та зʼєднує села Жеревпілля та Розважів.

«Це один з шести мостів, які будуть відновлено за кошти Експортно-кредитної агенції уряду Великої Британії (UKEF). Це перший в Україні проєкт з таким видом фінансування будівельних робіт. У подальшому плануємо розширити цей фінансовий інструмент також і на інші обʼєкти та сфери відновлення», – сказав Найєм.

Він також додав, що на початку повномасштабного вторгнення села Іванківської громади опинилися під окупацією. А після відходу з Київщини у березні 2022 року окупанти зруйнували міст – загнали на нього автомобіль Урал, завантажений боєприпасами, і підірвали. 

«Наслідки виявилися жахливими – міст вщент розбито. Крім того, під час робіт з відбудови мосту неодноразово знаходили вибухонебезпечні предмети», – пояснив Мустафа Найєм.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що правоохоронці Київщини вилучили арсенал боєприпасів у жителя Білоцерківщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко