Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

П’яний російський сержант катував цивільних бучанців

Сержанта збройних сил російської федерації, який бив, катував та погрожував вбивством мирним бучанцям, засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на прокуратуру Київської області.

Зазначається, що військовослужбовець 64 окремої мотострілецької бригади ЗС рф порушував закони та звичаї війни.

Під час окупації Бучі, у березні 2022 року він разом з іншими російськими військовими вдирався до  домоволодінь місцевих жителів. Це довів прокурор у суді.

“Переконавшись у проукраїнській позиції двох чоловіків, засуджений змушував ставати їх на коліна, погрожував зброєю та вбивством. У присутності одного з потерпілих обговорював варіант його вбивства, пропонуючи помістити його до підвалу та підірвати там гранату. Також цілеспрямовано стріляв у його напрямку”, йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці зауважують, що цей окупант, будучи п’яним,  бив кулаками по обличчю та прикладом автомата по шиї беззбройного мирного жителя.

Також він наказав іншим військовим  рф позбавити волі місцевого жителя, одягнути йому на очі пов’язку та помістити до підвалу. Там чоловіка утримували певний час.

“За публічного обвинувачення Бучанської окружної прокуратури суд визнав винним військовослужбовця 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил рф в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі”, – зауважують у прокуратурі області.

Також підкреслюють, що судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що зять загиблого мера Гостомеля Юрія Прилипка Ростислав Скуратівський з-за кордону фінансує критику влади пристоличного регіону та просуває проросійські наративи.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору