Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Дія: заяву на субсидію можна подати швидше

Усього 10 хвилин знадобиться, щоб на порталі Дія подати заяву про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Зазначається, що для створення заяви потрібно зайти на портал Дія.

Цим сервісом у Мінсоцполітики радять скористатися тим, хто звертається по субсидію вперше, а також хто хоче переоформити її через закінчення терміну призначення поточної субсидії.

У Міністерстві звертають увагу, що такий спосіб подання заяви не потребує завантаження багатьох документів – більшість із необхідних завдяки обміну даними між реєстрами автоматично «підтягнеться» в систему.

“Спрощена процедура звернення за житловою субсидією доступна в Україні ще з літа 2023 року, та донині нею можна було скористатися через вебресурси Пенсійного фонду України або ж в паперовій формі: звернувшись до держорганів особисто або поштою”, – йдеться у повідомленні.

До того ж,  звернутися за призначенням субсидії можна без прив’язки до місця реєстрації особи – в будь-якому регіоні України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Київській області за програмою “єВідновлення” купували найбільше житла.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору