Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Марафон творчості: у Бородянці встановили Національний рекорд

Упродовж п’яти годин поспіль на центральній площі Бородянки звучали вірші Шевченка та інших авторів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Facebook-сторінку в.о. Бородянського селищного голови Ірини Захарченко.

Вона розповіла, що у Бородянці захід, приурочений 210-ї річниці з дня народження Т. Шевченка, став справжнім марафоном творчості, мистецькою подією.

Звучать вірші Тараса Шевченка

На центральній площі міста, біля простреленого окупантами пам’ятника Тарасові Шевченку, відбувся марафон з найтривалішого виконання творів Великого Кобзаря.

Твори Тараса Шевченка та інших авторів про Великого Кобзаря звучали упродовж п’яти годин.

У заході взяли участь  майже 200 учасників з громад Київщини.

Встановлено новий Національний рекорд

«Його твори стали невід’ємною частиною української культури, а його слова й досі відгукуються в серцях мільйонів людей. Шевченко боровся за справедливість, за волю України, за кращу долю для свого народу. У цей день ми згадуємо його безсмертні твори: “Кобзар” – збірка поетичних творів, що стала символом української душі, “Катерина” – поема про трагічну долю української дівчини, “Гайдамаки” – поема про козацьке повстання, “Заповіт” – вірш, що закликає до визвольної боротьби українського народу від поневолення, перекладений близько 150 мовами народів світу», – розповіла Ірина Захарченко.

Участь у марафоні взяли представники різних громад Київщини

“Серед учасників марафону – начальник КОВА Руслан Кравченко, Заслужений артист України, Дмитро Лінартович, в.о. голови Київської облради Ярослав Добрянський, акторка Наталія Денисенко, ветеран війни та переможець шоу «Голос країни» Михайло Панчишин, народний артист України Євген Нищук, співачка Маша Данілова, військовослужбовці 114 бригади тероборони та 72 бригади ім. Чорних Запорожців, представники обласного театру ім.Саксаганського”, – деталізують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині тривають заходи з нагоди 210-го дня народження Тараса Шевченка.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору