Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Юна бучанка виступила в Парламенті Великобританії

Донька загиблого Захисника з Бучі Марія Алєксєєва відвідала Великобританію.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську  міську раду.

Зазначається, що поїздка Марії Алєксєєвої до Сполученого Королівства відбулася у рамках програми обміну FLEX.

“Протягом двох тижнів британські сім’ї приймали по двоє українських дітей у своєму домі. Марія Алєксєєва жила у родині англійців, знайомилася з їхньою культурою, звичаями та представила нашу стійку громаду”, – йдеться у повідомленні.

Також юна бучанка взяла участь у офіційній зустрічі під час засідання Парламенту Великобританії.

“Марія розповіла про рідне місто, яке пережило окупацію і почало активно відроджуватися після російської навали”, – зауважують у міськраді.

Марія Алєксєєва також передала Спікеру Парламенту подарунки з Бучі. Це пам’ятна монета і тризуб, виконаний бучанською майстринею у техніці петриківського розпису.

«Я була дуже рада, що організатори прислухались до наших побажань. Ми побували у найбільшому парку розваг Wonderland, відвідували цікаві музеї, та дуже круто проводили час», – розповіла Марія.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Служба у справах дітей Гостомельської СВА  збирає заяви за програмою оздоровлення дітей пільгових категорій на 2024 рік.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору