Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Відбудова без корупції: на Київщині відновлено майже 17 тисяч об’єктів

Київська область нарощує темпи  відбудови, з урахуванням антикорупційних заходів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що серед відновлених майже 17 тисяч об’єктів, які були пошкоджені під час бойових дій, 15 422 – багатоквартирні та приватні будинки, 199 дитсадків та шкіл, 112 медичних закладів.

Київська ОВА стежить за перебігом будівельних робіт. Зокрема, очільник Київської ОВА услан Кравченко разом з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук проінспектували відбудову п’яти багатоквартирних будинків у Ірпені та селі Горенка.

Також Руслан Кравченко звернув увагу на те, що під час  засідання групи “Прозорість та підзвітність” відбулося обговорення відбудови приватних будинків за обласними програмами та укриттів.

“Руслан Кравченко повідомив про найближчі процедури закупівель структурних підрозділів ОВА. 6 із них проводить департамент регіонального розвитку щодо розробки ПКД на відбудову 2 багатоповерхівок у Ірпені, а також будівництва декількох приватних будинків. Ще 1 – Служба у справах дітей та сім’ї щодо оздоровлення дітей Київщини”, – йдеться у повідомленні.

За словами очільника області, жодного документа із завищеними підрядниками кошторисами підписано не буде.

“Звернув увагу також на дотримання графіків робіт та якості будівництва. Якщо графік робіт не виконується  – з такими підрядниками договори будемо розривати”, – підкреслив Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що дев’ять громад Київщини підписали Меморандуми про співпрацю з UNICEF.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору