Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині БЕБ упередило розтрату понад 581 млн грн

Аналітики ТУ БЕБ у Київській області упередили розтрату понад 581 млн грн з місцевого бюджету під час проведення тендерних закупівель по реконструкції навчальних закладів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з покликанням на пресслужбу БЕБ.

Зазначається, що за результатами інформаційної-аналітичної роботи працівники Теруправління встановили, що службові особи одного з органів місцевого самоврядування у Київській області оголосили тендери на проведення реконструкції трьох навчальних закладів.

Посадовці збирались витратити на це понад 581 млн гривень. Фахівці Бюро проаналізували тендерну документацію та з’ясували, що вартість на окремі будівельні матеріали, які зазначені в кошторисі, є значно завищеною. Аналітики направили лист органу місцевого самоврядування з рекомендаціями переглянути рішення про закупівлю послуг. Завдяки вжитим заходам міська рада скасувала тендери. Таким чином упереджено сумнівне використання понад 581 млн грн з місцевого бюджету.

«Співробітники ТУ БЕБ у Київській області спільно з фахівцями Київської обласної військової адміністрації постійно аналізують проєктно-кошторисну та тендерну документацію у сфері будівництва, яка розроблена громадами, районами та профільними департаментами КОВА. З початку року направлено вже 37 рекомендацій до замовників послуг з метою упередження неефективного використання коштів з місцевого бюджету», – сказав керівник ТУ БЕБ у Київській області Максим Кутерга.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучанському районі двоє підрядників привласнили 250 тисяч гривень коштів громади під час ремонту укриття.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору