Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Переплутали технагляд за ремонтом з наглядом за власною кишенею: присвоєння коштів

У Бучанському районі двоє підрядників привласнили 250 тисяч гривень коштів громади під час ремонту укриття 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини.

Співробітники Бучанського управління поліції повідомили про підозру керівнику компанії, котра здійснювала технагляд за ремонтом підвалу в одній із громад.

“Однак, відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, обсяги та вартість фактично виконаних робіт частково не відповідали визначеними проектно-кошторисною документацією та актами приймання виконаних будівельних робіт. Слідчі встановили, що фігурант, знаючи, що до вказаних офіційних документів були внесені завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами будівельних робіт, використаних матеріалів та понесених підрядником витрат, погодив та підписав акти’, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські розповіли, що зловмисник був не один. Він мав спільника — керівника будівельної компанії-підрядника.

Спільник вже знаходиться у зоні пильної уваги правоохоронців.

“Обом фігурантам загрожує до 8 років за ґратами”, – кажуть поліцейські.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що кіберфахівці СБУ спільно з правоохоронними органами США, Великої Британії, ЄС та інших країн-партнерів, а також слідчі Нацполіції припинили діяльність угруповання кібервимагачів «LockBit».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору