Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Захисник Іван Калинар з Королівки загинув на Донеччині

На Макарівщину знову прийшло горе – громада втратила земляка-захисника Івана Калинаря.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Макарівського селищного голову Вадима Токаря.

Зазначається, що Іван Васильович Калинар родом із Закарпаття. Він народився 17 січня 1966 року.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну, у лютому 2022 р. вступив до лав Роти охорони та став на захист Макарова. Потім продовжив службу в лавах Збройних сил України.

“9 березня 2024 р. в районі н. п. Новоукраїнська Волноваського району Донецької області внаслідок влучання в житловий будинок російської керованої авіаційної бомби загинув мешканець Королівки, оборонець Макарова, старший механік, водій, солдат в/ч А4427. Чесно і сміливо виконував всі бойові завдання. Віддав життя за наш спокій, залишивши в глибокому горі дружину і дітей”, – йдеться у повідомленні.

Прощання з Героєм Іваном Калинарем відбудеться завтра, 17 березня. Об 11:50 жалобний кортеж прослідує вул. Б. Хмельницького (Макарів);  о 12.00 – чин прощання у Макарові на площі біля пам’ятника Т. Шевченку; о 12.30 – траурний кортеж прослідує Макаровом (вул. Димитрія Ростовського), Липівкою (вул. Київська та Шевченка), Королівкою (вул. Кравченка, Львівська, Червоноградська); о 13.00 – чин прощання біля рідної хати на вул. Червоноградська, 40 (Королівка).

“Прохання зробити «живий коридор», щоб гідно вшанувати Захисника і навколішках провести Героя останнім шляхом!”, – закликає селищний голова.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що під час виконання бойового завдання на Сході України загинув житель Ірпеня Віталій Сов’юк.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору