Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Американські партнери передадуть обладнання лікарням Київщини

Лікарні Київщини отримають медичне обладнання від медичних закладів та організацій США.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що низку домовленостей щодо такої підтримки вдалося досягти під час робочого  візиту голови КОВА Руслана Кравченка до США. Відповідні зустрічі відбулися в Сіетлі.

“Зокрема, Дитячий госпіталь Сіетла передасть обладнання дитячим лікарням, а організація Medical Team – в лікарні для дорослих. З медичним обладнанням для реабілітаційного центру, який планується створити на Київщині, допоможуть представники Ради Українських Церков штату Вашингтон”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що американські медики висловили готовність допомагати хворим українським дітям. Так, вони можуть приймати їх у медичних закладах Сіетла, а також приїздити до Київщини – для спільних медичних досліджень.

“Американські медики також планують залучити до надання допомоги медзакладам Київщини лікарні з Чікаго та Пенсильванії, які входять до американської асоціації дитячих госпіталів”, – зазначають у КОВА.

І звертають увагу на ще один напрямок співробітництва, спрямований на майбутнє медицини. Йдеться про взаємодію між медичними коледжами та про якісну підготовку медичного персоналу.

“Американські медики планують долучитися до проведення таких навчань”, – підкреслили у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що голова КОВА Руслан Кравченко та губернатор штату Вашингтон Джей Інслі підписали Договір про співпрацю між регіонами.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що у Вашингтоні підписали угоду про будівництво модульної лікарні на базі КНП “Центр ментального здоровʼя” у Ворзельському старостаті.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору