Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Мощун. Битва, яку не можна забути

Сьогодні, 21 березня – друга річниця звільнення від окупації села Мощун.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що під час російського вторгнення доля Києва і  України визначалася саме в боях за Мощун за Гостомель, за Ірпінь, за інші міста і села Київщини.

“Тоді вдалося не просто не пустити російську армію в Київ. Тоді всім у світі стало очевидно, якими є українці і що таке путінська Росія. Хто тоді у світі не вірив в Україну – а таких, на жаль, було тоді немало, – вони всі побачили силу наших людей, єднання наших людей, хоробрість та надзвичайну ефективність воїнів України. А хто тоді у світі ще, на жаль, вірив в Росію – усі вони побачили, яке зло йде з Москви, яка ненависть ховається за російським прапором. Все тоді змінилось, у лютому – березні 2022 року, саме в таких битвах, у таких проявах героїзму наших людей і ницості нашого ворога”, – йдеться у повідомленні.

“Мощун – місце великої відваги, великого подвигу наших людей. Два роки тому українські воїни звільнили від російських окупантів це невеличке село на Київщині. Тут відбувалися важкі бої, ворог намагався прорватися на Київ. Та наші українці не дали цього зробити, героїчно захистили Мощун, тим самим захистивши й столицю”, – зауважують у Гостомельській СВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Міністерство у справах ветеранів та Український Червоний Хрест впроваджують новий сервіс – “Єдину ветеранську лінію”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору