Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Президент України узяв участь у тематичному уроці в Гостомелі

«Міста героїв. Перемоги України у війні» – у цьому тематичному уроці для десятикласників у ліцеї № 1 Гостомеля взяв участь Президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіційне інтернет-представництво Президента України.

Зазначається, що спілкування зі школярами відбулося під час робочої поїздки Президента до Київської області.

Президент наголосив на важливості уроків, які нагадують, як захисники України відстояли Київщину навесні 2022 року. Адже потрібно, щоб  в Україні усюди знали, як наші воїни захищали й продовжують захищати Україну.

Тож до кінця цього навчального року в Україні для учнів середньої та старшої школи відбудеться цикл уроків «Міста героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від окупації рф.

“Урок був присвячений подіям часів початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому – березні 2022 року, насамперед ключовим боям за аеродром «Антонов» у Гостомелі, окупації міст і громад Київщини, визначальній битві за село Мощун. Учні розповіли Главі держави про своє розуміння значущості цих подій, власний досвід, пережитий внаслідок повномасштабної російської агресії. Також діти, чиї рідні та близькі сьогодні захищають Україну на фронті, поділилися своїми історіями”, – йдеться у повідомленні.

Також у ліцеї № 1 Володимир Зеленський ознайомився з руйнівними наслідками  російської агресії під час окупації і бойових дій. Тоді,  у 2022-му було знищено майже все матеріально-технічне забезпечення ліцею.

“Коштом державного та місцевого бюджетів, благодійних і громадських організацій, міжнародних фондів були завершені роботи з відновлення освітнього закладу та облаштування укриття. З 1 вересня 2022 року ліцей відновив роботу у змішаному форматі”, – зауважують в Офісі Президента..

ДОВІДКА. У Гостомельському ліцеї № 1 – понад 1600 учнів. Низка школярів здобули перемоги на різних рівнях всеукраїнських предметних олімпіад і в написанні науково-дослідних робіт МАН. Так, минулоріч ліцеїстка стала бронзовим призером Міжнародної олімпіади з географії.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що сьогодні, 21 березня – друга річниця звільнення від окупації села Мощун.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору