Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині – четверо постраждалих: наслідки ворожої атаки

Зранку 21 березня ворог атакував ракетами Україну, зокрема, Київщину та столицю.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КОВА та інші джерела.

Зазначається, що на Київщині активно працювали сили ППО.

Внаслідок падіння уламків ракет є постраждалі.

“Станом на 9:30 відомо про 4 людей. Одна з них госпіталізована до лікарні. Травми різного характеру – різані рани кінцівок, садна, травма ока та обличчя. Всім надається необхідна медична допомога. Фіксуються руйнування та пожежі в 4 районах області. Мова йде про пошкодження різного ступеня в 6 населених пунктах”, – йдеться у повідомленні.

За словами голови Київської ОВА Руслана Кравченка,  зафіксовано  пошкодження понад 40 житлових приватних помешкань, 2 багатоповерхових будинків, 12 авто.

“Ушкодження приватних будинків різні: від вибитих вікон до повного руйнування споруд. В багатоповерхівках вибиті вікна, балкони, двері. В одному з населених пунктів також пошкоджено ліцей – вибиті вікна”, – зауважують у КОВА.

Також повідомляють, що пошкоджено лінії електропередач, однак до обіду мають відновити енергопостачання.

“Над Ірпенем були гучні збиття, але уламки оминули нашу громаду. Перевірку завершено, постраждалих, на щастя,
не маємо”, – розповів міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Істотніше постраждав Київ, на який були спрямовані ворожі ракети.

“У ніч на 21 березня 2024 року противник атакував двома балістичними/аеробалістичними ракетами «Іскандер-М» (KN-23) /Х-47М2 «Кинджал», а також 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (райони пусків –Волгодонськ, Енгельс – рф.). Ракети заходили з півночі, основний напрямок удару – Київ! До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині!”, – наголосив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, – розповівши, що знищено 31 ракету: 2 балістичних та 29 крилатих.

У Києві внаслідок  масового ракетного обстрілу військами рф  пошкоджено будівлі у Подільському, Святошинському та Шевченківському районах.

За повідомленням поліції Києва, Станом на за допомогою до медиків звернулися 13 громадян, серед яких дитина, пошкоджено 18 автомобілів. Поліцейські-психологи також працюють на місцях уражень.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 17 березня окупанти в черговий раз атакували Київську область дронами-камікадзе.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору