Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бучу відвідала Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич

До Бучі прибули Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич та міністерка закордонних справ освіти та спорту Ліхтенштейну Домінік Гаслер.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Бучанської міськради.

Зазначається, що на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного їх зустріли секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський та заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух. Гостям розповіли про усі злочини росіян, скоєні у Бучанській громаді під час окупації. Делегати також на власні очі побачили фотосвідчення усіх звірств та переконалися у масштабі трагедії, що спіткала жителів у лютому-березні 2022-го. А біля інсталяції-меморіалу 509-ти загиблим бучанцям іноземні гості вшанували памʼять невинно вбитих та висловили свої співчуття.

«Неможливо це бачити без сліз. Українці – неймовірно сильна нація. Ми вражені вашою стійкістю та витримкою. Попри усі жахи, що спіткали громаду, ви продовжуєте жити заради майбутнього своєї країни», – сказала Марія Пенчилович-Бурич.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 22 заклади освіти Ірпінської громади разом зібрали 557 757 гривень на виготовлення дронів для українських військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору