Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині дрони охоронятимуть залізничну інфраструктуру

«Укрзалізниця» створила підрозділ ветеранів-залізничників, який за допомогою дронів моніторитиме та охоронятиме залізничну інфраструктуру у Київській області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на “Українське радіо”.

Директорка департаменту соціальної політики АТ “Укрзалізниця” Ольга Безпалько заявила, що основна мета проєкту — не просто працевлаштувати ветерана, а за рахунок його досвіду створити підрозділ, який буде якісно охороняти інфраструктуру “Укрзалізниці”. Зокрема, йдеться про моніторинг крадіжок вантажних перевезень та запобігання диверсіям.

У свою чергу, директор з розвитку Центру підготовки операторів БПЛА “КРУК” Микита Гавриленко заявив, що старт навчання відбудеться 25 березня, а у процесі використовуватимуть дрони мультироторного типу та квадрокоптери, зокрема Mavic та Autel.

Сам підрозділ створюється у складі воєнізованої охорони. 

Ольга Безпалько пояснила, що це буде взаємодія диспетчерського пункту, самих операторів БпЛА і мобільної бригади, яка зможе на це реагувати.

«Це не може бути в іншому підрозділі, як не в безпековій частині. І я сподіваюсь, що далі по всій залізниці ми зможемо розгорнути такі центри», – резюмувала вона.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 22 заклади освіти Ірпінської громади разом зібрали 557 757 гривень на виготовлення дронів для українських військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

 

Нагору