Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені відкрили монумент з уламків ворожих ракет

Урочисте відкриття монументу «Воля», присвяченого стійкості та незламності українського народу у боротьбі з російським окупантом, відбулося в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на повідомлення першого заступника голови міської ради Андрія Кравчука.

Зазначається, що ця скульптурна композиція створена з уламків ворожих ракет. Саме ними у лютому-березні 2022 року росіяни  бомбили Ірпінь.

“Це символічне перетворення знаряддя руйнівної сили на монумент стійкості та нескореності”, – йдеться у повідомленні.

Монумент “Воля”

Ініціатором проєкту монумента “Воля” виступив Михайло Огерук. За підтримку та сприяння у реалізації проєкту його та авторів і виконавців проєкту відзначили подяками.

“Сьогодні ми відкриваємо монумент, який уособлює не лише волю Ірпеня, а й волю всієї України. Цей монумент – це символ незламності українського духу, символ нашого прагнення до свободи. Ірпінь став одним із міст-фортець, які зупинили ворога. І сьогодні ми відкриваємо цей монумент, як пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи нашу землю, як символ нашої сили, єдності та стійкості. Пам’ятаймо, що за нашу свободу та незалежність заплачено високу ціну. І ми ніколи не забудемо подвигу тих, хто захищав і захищає нашу землю”,  – підкреслив Андрій Кравчук.

В основі монумента – уламки російських ракет

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у центрі Бучі встановили стенди з інформацією про Міста-герої України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото Дар’ї Сльози 

Нагору