Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Твори дітей з Київщини видадуть окремою книгою

Національна спілка письменників України ініціювала видання творів дітей із деокупованих міст, сіл та селищ Київщини  окремою книгою.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу НСПУ.

Відповідний меморандум про збір та видання цих творів підписали СЕО Товариства “ВІДВАЖНИХ” Володимир Карплюк та голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. Книгу планують видати до кінця 2024.

«Ми впевнені, що виданням цієї книги ми зможемо стимулювати діток з деокупованих громад Київської області на розвиток своєї творчості. Можливо, у майбутньому ці діти стануть видатними українськими поетами та письменниками. Важливо, що меморандум про створення книги “Діти війни”, який ініціювала НСПУ, ми символічно підписали саме у місті-Герої Ірпені, який є визнаною столицею української літератури», – сказав голова НСПУ Михайло Сидоржевський.

Зазначається, що 1 березня до 1 травня 2024 року триватиме збір поетичних, прозових творів та малюнків дітей з усіх населених пунктів Київщини, які пережили окупацію у лютому-березні 2022 року.

Кількість творів, які можна надіслати для публікації в книзі – необмежена. Свої твори на вільну тему можуть надіслати діти (самі або за допомогою батьків) віком до 17 років включно. Твори потрібно надіслати на адресу електронної пошти bravebookua@gmail.com до 1 травня 2024 року. Свої твори можуть надсилати як діти, які зараз проживають в Україні, так і ті, які вимушено перебувають закордоном.

Рішення про публікації творів у книзі “Діти війни” приймає Національна спілка письменників України та художній колектив. Книга буде упорядкована та видана коштами Товариства “Відважних”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Макарові відкрився молодіжний коворкінг-простір, який знаходиться в приміщенні Центру творчості дітей та юнацтва імені Данила Туптала.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору