Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Гостомелі вшанували пам’ять захисників

30 березня, у Гостомелі відзначили другу річницю визволення Гостомеля та Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ГСВА.

«24 лютого 2022 року, коли на нашу землю полетіли російські ракети, Гостомельська громада першою відчула на собі атаки ворога. Найзапекліші бої точилися за аеропорт, як стратегічно важливий об’єкт. Але українські захисники не дали ворогу реалізувати його підступний план», – сказав Микола Бойко.

На Алеї Героїв представники духовенства провели молебень за полеглими в російсько-українській війні. Також в пам’ять про загиблих, учасники заходу спільно з лідерами учнівського самоврядування освітніх закладів Гостомельської громади висадили дерева у рамках акції від ЦТДЮК Київщини «Дерево Героя». Чотири дерева символізують населені пункти громади Гостомель, Мощун, Горенка та Озера, які постраждали внаслідок російської збройної агресії.

Також в парку «Щасливий» у Гостомелі влаштували тематичну експозицію: інсталяцію від Національного музею-заповідника української військової звитяги та виставку художніх робіт. Крім того, провели майстер-класи з домедичної допомоги, презентацію протимінної безпеки, відеоогляд пошкоджень громади. Також на території парку функціонував благодійний ярмарок.

«Селище Гостомель, села Мощун, Горенка, Озера стали справжньою оборонною брамою столиці. Росіяни виміщали лють на звичайних мирних жителях, тримаючи їх в заручниках, катуючи, розстрілюючи… Але ні бомбардування, ні окупація не змогли підкорити сильний, сміливий, український народ. Ворог зруйнував нашу «Мрію», але не зміг зруйнувати нашу волю. Наразі сотні тисяч наших співгромадян б’ються з ворогом на сході, півдні, півночі. Мільйони працюють у тилу, допомагаючи армії. Ми знаємо, за що боремося. За право бути собою і бути вільними. Попереду ще багато випробувань. Але Перемога буде за нами, бо за нами правда», – резюмував Микола Бойко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Національна спілка письменників України ініціювала видання творів дітей із деокупованих міст, сіл та селищ Київщини  окремою книгою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору