Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Президент України вручив почесні відзнаки Містам-героям БІГ-регіону

Почесні відзнаки від Володимира Зеленського отримали Міста-герої Ірпінь та Гостомель з нагоди другої річниці звільнення Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду та з посиланням на Гостомельську СВА.

“Ця висока відзнака – досягнення передусім вас – наших безстрашних містян. Тих, хто не жаліючи себе, встав на захист громади, допомагав іншим та не здавався до самої перемоги. Нашої ірпінської перемоги. Ви всі – справжні Герої Ірпінської громади. Вдячний Президенту за високу оцінку Героїзму мешканців Ірпінської громади та постійну увагу від держави до відновлення нашої громади”, – зауважив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Почесна відзнака

У Гостомельській СВА зауважили, що відзнака “Місто-герой України Гостомель”  символізує подвиг, героїзм та стійкість мешканців Гостомельської громади у боротьбі з окупантами.

“Ця висока відзнака–досягнення кожного безстрашного мешканця громади, завдяки яким Гостомель став справжнім символом мужності та непохитної віри в перемогу під час важких днів оборони. Гостомельчани продемонстрували неймовірну відданість своєму рідному селищу та державі”, – йдеться у повідомленні.

Відзнака неймовірної мужності та стійкості гостомельчан

Також Володимир Зеленський з нагоди другої річниці звільнення до Бучі здійснив візит до міста.

Президент вручив нагороди військовим, рятувальникам та правоохоронцям, які щодня наближають нашу перемогу.

“Голова держави вшанував 509 загиблих бучанців біля Стіни Памʼяті на території церкви Святого Андрія Первозванного та Усіх Святих. Долучилися також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, посли іноземних держав та глави іноземних представництв”, – інформує Бучанська міська рада.

Вшанування пам’яті загиблих бучанців

“Коли наші воїни вигнали Росію з Бучі, з Ірпеня, з Бородянки, з усієї Київщини, а потім із Сумщини, з Чернігівщини – кожен зміг побачити, що це перемоги не лише української сміливості та зброї, але й людської моралі. Хай увесь світ ніколи не забуває, якою ціною дається ця битва і яке зло ми зупиняємо тут, на нашій землі, коли українці зупиняють і виганяють російських окупантів”, – підкреслив Президент у своєму Telegram-каналі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Гостомелі вшанували памʼять загиблих.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору