Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Відновлено роботу двох лабораторій у Бородянці

У Бородянці відновили роботу хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та хіміко-бактеріологічної лабораторії стічної води.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на в.о. Бородянського селищного голови Ірину Захарченко.

Зазначається, що відновити роботу лабораторій вдалося завдяки істотній допомозі благодійного фонду “Н’ювей”.

Тож відновлення роботи хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води, хіміко-бактеріологічної лабораторії стічної води дасть можливість щоденно контролювати лабораторними методами якість роботи очисних споруд, водопідготовки та водовідведення. А також –  систематично моніторити стан водойми річки Здвиж задля попередження негативного впливу на довкілля та надавати користувачам якісні послуги з централізованого водопостачання і водовідведення.

«Бойові дії 2022 року завдали значної шкоди інфраструктурі селища, включаючи об’єкти водопостачання та водовідведення. Це зупинило роботу комунального підприємства “Бородянкатеплопостачання”, а також спричинило значні руйнування хіміко-бактеріологічних лабораторій, що відіграють важливу роль у забезпеченні якісних послуг з водопостачання та водовідведення. Бородянська селищна рада та комунальне підприємство “Бородянкатеплопостачання” висловлюють щиру вдячність БФ “Н’ювей” за їх неоціненну допомогу», – підкреслила Ірина Захарченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що компʼютерні столи, шкільні парти, електричні обігрівачі, стільці та медичні ноші отримала Бучанська громада від міста-побратима Бергіш-Гладбах. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору