Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині виявили могильник з рештками тварин на загальній площі 1,3 га

Держпідприємство з переробки відходів викинуло більше тисячі тонн небезпечних речовин тваринного походження та завдало шкоди довкіллю Київщини на більше ніж мільйон гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на  пресслужбу  Нацполіції.

Зазначається, що такі дії спричинили псування ґрунтів та накопичення в них небезпечних речовин, що у кілька разів вище за граничну норму. Це, у свою чергу, може призвести як до загибелі тваринного та рослинного світу, так і до захворювань людей внаслідок попадання відходів у підземні води та місцеві ріки.

Поліцейські затримали директора філії держпідприємства з переробки відходів. Він отримував гроші за утилізацію побічних продуктів тваринного походження та переробку простроченого продовольства у корм для тварин та удобрення, однак своїх обов’язків не виконував, бо фактично гнилі відходи складали або закопували на території лісових угідь, фермерських господарств та інших підприємств у Київській області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бородянці відновлено роботу двох лабораторій. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору