Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Екснардепа від Київщини засуджено на 15 років

ВАКС засудив екснардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “Главком”.

Зазначається, що чотири роки тривав розгляд одіозної “газової справи” Олександра Онищенка та Олени Павленко. Нарешті ВАКС виніс давно очікуваний вирок ключовому фігуранту – екснардепу-втікачу Олександру Онищенку. Крім нього, свій вирок отримала фінансова директорка Онищенка Олена Павленко. Онищенка засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, а його пособницю – до 12 років ув’язнення з тією ж конфіскацією. Також їм заборонено займати певні посади протягом трьох років. 

Онищенко був ключовою дійовою особою у газових махінаціях, проведених у 2014-2016 роках.

Саме він організував корупційну злочинну схему та контролював увесь ланцюжок закупівлі газу в держави за заниженими цінами. Екснардеп для цього фактично створив злочинну організацію, до складу якої входили як особи з державних компаній, зокрема Укргазвидобування, так і представники бірж та підконтрольних приватних компаній ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ Фірма “Хас” та ТОВ “Карпатнадраінвест” – останні торгували штучно здешевленим газом. Контроль за їх фінансовими операціями здійснювала саме засуджена фінансова директорка Олена Павленко. 

Однак справу не можна вважати завершеною, оскільки вирок ще не набрав законної сили, і потенційний апеляційний розгляд може затягнутися також на тривалий час.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що поліцейські Київщини затримали і передали слідчим чоловіка, який погрожував предметом, схожим на зброю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

 

Нагору